Zgadzam się

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. Więcej szczegółów w naszej polityce prywatności

Dobry posiłek w Krakowie

Archiwum

Jadłospis 22 listopada 2023r. ROZWIŃ

  
Dieta podstawowa 
 
Dieta łatwostrawna
Dieta wysokobiałkowa, wysokokaloryczna
 
Śniadanie
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE)
  • Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 40 g
  • Serek homo. naturalny 30 g (MLE)
  • Pomidor koktajlowy 90 g
  • Rukola 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
  • Jabłko 1 szt 1 szt

  Śniadanie

 

  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka pszenna długa krojona 30 g (GLU, PSZ)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE)
  • Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 40 g
  • Serek homo. naturalny 30 g (MLE )
  • Pomidor koktajlowy 80 g
  • Sałata zielona 20 g
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
  • Jabłko 1 szt 1 szt

 

 

 

Śniadanie

 

  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło 83% tł. 20 g (MLE)
  • Ser żółty 40 g (MLE)
  • Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 40 g
  • Pomidor koktajlowy 90 g
  • Rukola 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną
  • Cateringowa z/c 250 ml
  • Jabłko 1 szt 1 szt
 

Obiad

 

  • Kapuśniak z kapusty kiszonej () 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)
  • Knedle z truskawkami * 250 g (GLU PSZ)
  • Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 

Obiad

 

  • Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Knedle z truskawkami * 250g (GLU PSZ)
  • jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 

Obiad

 

  • Kapuśniak z kapusty kiszonej () 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)
  • Knedle z truskawkami * 300 g (GLU PSZ)
  • Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 
PD Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt (MLE) PD Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt (MLE)

PD Biszkopty b/m 30 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ)

Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt (MLE)

Kolacja

 

  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU, PSZ, GLU ŻYT)
  •  Masło 83% tł. 15 g (MLE)
  • Paprykarz szczeciński 30 g (RYB, SOJ)
  •  Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ)
  • Ogórek kiszony 80 g
  • Sałata lodowa 20 g
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml

Kolacja

 

  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka pszenna długa krojona 30 g (GLU PSZ)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE)
  • Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny () 30 g (RYB)
  • Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata lodowa 20 g
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
 

 Kolacja

 

  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU, PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło 83% tł. 20 g (MLE)
  • Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ)
  • Paprykarz szczeciński 60 g (RYB, SOJ)
  • Ogórek kiszony 80 g
  • Sałata lodowa 20 g
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną
  • Cateringowa z/c 250 ml
PN Mus tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt
PN Mus tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt  PN Mus tymbark ryż + owoce tropikalne 100 g 1 szt

E: 1948.66 kcal; B: 54.34 g; T: 55.46 g; Kw. tł. nasy.: 24.75 g; W: 318.19 g; W tym cukry: 77.04 g; Bł.: 15.79 g; Sól: 8.23 g;

 E: 1929.52 kcal; B: 55.48 g; T: 45.37 g; Kw. tł. nasy.: 22.71 g; W: 335.60 g; W tym cukry:80.64 g; Bł.: 15.90 g; Sól: 5.30 g; E: 2394.24 kcal; B: 66.77 g; T: 81.12 g; Kw. tł. nasy.: 38.64 g; W: 361.44 g; W tym cukry:
77.26 g; Bł.: 16.00 g; Sól: 9.64 g;

 

Oznaczenie alergenów:

GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny,

SKO - Skorupiaki i pochodne,

JAJ - Jaja i pochodne,

RYB - Ryby i pochodne,

OZI - Orzeszki ziemne i pochodne,

SOJ - Soja i pochodne,

MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą,

ORZ - Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,pistacje,migdały,

SEL - Seler i pochodne,

GOR - Gorczyca i produkty pochodne,

SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,

S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,

ŁUB - Łubin i produkty pochodne,

MCK - Mięczaki i pochodne,

MLE b/LAK - Mleko i pochodne bez laktozy,

GLU ŻYT - Zboża zawierajace gluten żytni,

GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany,

GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny,

 

Oznaczenia wskaźników odż.:

E - Wartość energetyczna wg rozp. 1169/2011[kcal],

B - Białko ogółemwg rozp. 1169/2011,

T - Tłuszcz,

W - Węglowodany ogółem,

Sól - Sól,

K - Potas,

Kw. tł. nasy. - Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem,

Bł. - Błonnik pokarmowy,

Ener. z B - % energii z białka,

Ener. z T - % energii z tłuszczu,

Ener. z W - % energii z węglowowodanów,

Ener. z Bł. - % energii z błonnika,

W tym cukry - w tym cukry,

WW - WW,

 

ZWIŃ

Zdjęcia 22 listopada 2023r. ROZWIŃ

Śniadanie 

dieta podstawowa

Obiad

dieta podstawowa